După două zile de când Plahotniuc a zburat la Berlin la rugămintea personală a Angelei Merkel pentru ai forma o majoritate parlamentară, criza politică din Germania e pe cale să se rezolve! Astăzi un grup de peste 150 de deputați au declarat că susțin guvernul condus de Merkel.

În cadrul unei conferințe de presă, Angela Merkel a ținut să-i mulțumească lui Plahotniuc pentru receptivitatea de care a dat dovadă, declarând că Germania va fi cel mai puternic aliat al Republicii Moldova.

„Acest om poate convinge, atâta pot spune. Datorită lui, Germania va continua să fie puternică. Noi am evitat cea mai gravă criză politică din istoria țării. Dacă Germania e puternică și Uniunea Europeană este puternică!”, a declarat Merkel.

Vlad Plahotniuc nu a dorit însă să spună jurnaliștilor cum a reușit să convingă pe cei 150 de deputați ca să voteze pentru un guvern în frunte cu Angela Merkel.

„Contează rezultatul, nu procesul în sine.”, a punctat Plahotniuc.

Contactat de reporterii noștri, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM-ului, ne-a declarat că Plahotniuc se va întoarce în Moldova imediat după ce noua majoritate parlamentară va vota pentru Merkel.

Acest material este un pamflet, preluat de pe site-ul MoldovanDREAM.