Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a declarat în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime” că  liderul Platformei DA, Andrei Năstase un frate mai mic al lui Igor Dodon, iar povestea despre candidatul unic al dreptei este o cursă, în care Maia Sandu a nimerit din naivitate, transmite 24h.MD.

În acest context, experţii prezenţi în studioul Prime au remarcat faptul că în programul Platformei DA, controlată de clanul mafiot Ţopa, nu se precizează nimic despre „integrare europeană”.

„Eu aș avea multe obiecții față de exemplu în ce măsură domnul Năstase este om de dreapta? După mine e un frate mai mic al lui Dodon care se dă așa un fel de cavaler al dreptății, dar face jocul tocmai împreună cu Dodon. Am avut discuții și la un moment dat am înțelese că pierdem timpul degeaba, irosim energia, în loc să ne axăm pe agenda noastră. Eu am intuit că ne lansăm în primul rând într-un joc fără succes și cineva își face mendele. Maia, din punctul meu de vedere, a nimerit în această cursă poate, spuneam eu, din naivitate”, a spus Iurie Leancă.

Astfel, directorul CreDO, Sergiu Ostaf, a declarat că nu-și poate explica decizia Maiei Sandu de a susține un candidat care nu îmbrățișează integral și fără rezerve integrarea europeană.

„Nu înțeleg cum Maia Sandu ar putea să susțină un alt candidat care nu îmbrățișează integral și fără rezerve această opțiune. Ea se află în situația în care ar trebui să vadă foarte clar dacă această înțelegere pe care o are este euroconformă, în sensul în care dacă un candidat cu care ar trebui să se înțeleagă și din aceștia doi să fie ales unul, vrea într-adevăr implementarea Acordului de Asociere imediat”, a spus  Sergiu Ostaf.

Mai mult decât atât, analistul politic Corneliu Ciurea a precizat că și la PAS, la partidul Maiei Sandu în program, nu prea găsești mențiuni cu privire la integrare europeană.

„Am lecturat în ultimul timp un pic programele partidelor de dreapta, pot să vă spun că în Platforma DA nu există mențiunea cu privire la integrare europeană. Ei au uitat probabil.  Vreau să vă spun că și la PAS, la partidul doamnei Sandu în program, tot nu prea găsești mențiuni de acest fel”, a declarat analistul politic, Corneliu Ciurea.

„Dacă va veni în fruntea statului cineva cu alte viziuni sau cu lipsă de ele… Fiindcă domnul Dodon până la urmă nu e prietenul Rusiei. Nu cred că el ziua și noapte visează cum să se facă frate cu Rusia. Dânsul e ceea ce l-am definit eu, socialist de caviar care pe de o parte pretinde că e de stânga și în același timp cheltuie milioane de euro și pe sediu și pe campanie, resurse media și așa mai departe. Noi nu ne putem permite să ne mai mișcăm în zigzaguri”, a mai precizat preşedintele PPEM, Iurie Leancă.