PLDM acuză Partidul Politic ȘOR și grupul PROMoldova că încearcă să cumpere aleșii locali. Într-o postare pe Facebook, Alexandru Fetescu, secretarul general la Partidului Liberal Democrat din Moldova, a scris că „tot mai mulți colegi din regiuni ne informează că emisari de la Pro Moldova, de la Partidul lui Șor dar și de la ceilalți, umblă pe la aleșii locali cu propuneri tentante de colaborare”.

Fetescu mai scrie că s-a convenit cu primarii și consilierii PLDM “să le asculte păsul, iar la despărțire să le spună frumos: ,,DAVAI DASVIDANIA”.

După ce mai mulți deputați au părăsit PDM și au aderat la PP ȘOR sau grupul PROMoldova, în spațiul public s-a anunțat că aceștia au ridicat între 200 și 500 de mii de euro. Totodată, recent președintele țării Igor Dodon a declarat că reprezentanții Partidului Șor și ai grupului „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, cumpără consilierii locali din sate, determinându-i să plece din PD, iar prețurile ar fi pentru consilieri de 1000 – 2000 lei, primarii – 10 mii lei, consilierii raionali – 20-30 de mii de lei.