O femeie în vârstă de 40 ani, originară din raionul Rezina, este căutată pentru că ar fi furat bani din mai multe magazine alimentare, după ce angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au fost sesizaţi de către administratori în acest sens. Conform sesizărilor înregistrate la Poliţie, bănuita se angaja la magazine alimentare, iar după ce obţinea încrederea şefilor şi anumite responsabilităţi, sustrăgea mijloacele financiare din aparatele de casă şi control. Până în prezent poliţiştii au documentat trei cazuri analogice când aceasta a sustras bani în sumă totală de peste 12 000 lei.

În cadrul investigaţiilor demarate s-a stabilit că femeia nu  prezenta la timp documentele necesare de angajare, iar după ce activa aproximativ o săptămână de zile, sustrăgea banii din magazin şi dispărea într-o direcţie necunoscută.  Respectiv au fost iniţiate trei cauze penale pentru furt în cadrul cărora sunt acumulate toate probele necesare, privind circumstanţele comiterii furturilor de bani şi localizării acesteia. Conform legislaţiei penale în vigoare ea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani. Totodată cetăţenii care deţin informaţii utile ce ar ajuta la localizarea ei, sunt rugaţi să informeze Poliţia prin intermediul serviciului 902 sau la numărul de contact 0691 50 993.

În acest context Poliţia Capitalei solicită agenţilor economici să respecte cu stricteţe procedura de angajare a persoanelor în câmpul muncii conform legislaţiei în vigoare şi să evite cazurile de acest gen.