În perioada 6 – 12 martie 2017, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 82 de evenimente, cu documentarea a 95 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a R. Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră, au fost depistate două tentive de trecere ilegală a frontierei de stat, 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, trei persoane au prezentat documente false și falsificate, 14 încălcări a regulilor de transportare a pasagerilor, iar 17 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

La fel, 10 persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri, iar nouă persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. În decursul săptămânii precedente, 18 cetăţeni străini, dar și 66 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră au avut 20 de întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Cu referire la traversarea frontierei de stat prin punctele de trecere, în perioada vizată, fluxul persoanelor a constituit 298 583 traversări, mai puțin cu 0,81% față de prima săptămână a lunii martie, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 76 061 traversări, în creștere cu 1,45%. Prin punctele de trecere, situate la frontiera cu România, a fost atestat un număr de 141 572 traversări persoane, la hotarul moldo-ucrainean – 123 601 traversări persoane și prin Aeroportul Internațional Chișinău s-a înregistrat 33 410 traversări persoane.