(UPDATE 11 ianuarie, ora 13:00) „Autoritățile de frontieră din Ucraina ne-au informat precum că au fost instituite restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu R. Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Mai mult, circulația este interzisă în zona de sud a frontierei, de pe partea ucraineană, iar acest fapt condiționează neautorizarea trecerii frontierei de stat prin punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean”, anunta Politia de Frontiera a R.moldova, transmite Politik.md.

Poliţia de Frontieră colaborează în permanență cu autorităţile de frontieră din statele vecine, în vederea informării operative cu privire la situația de la graniță.

(UPDATE 11 ianuarie, ora 09:39) Poliția de Frontieră precizează că prin punctele de trecere „Giurgiulești-Reni”, „Vulcănești”, „Mirnoe”, „Cișmichioi”, „Ceadîr-Lunga-1”, „Ceadîr-Lunga-2” și „Basarabeasca” este autorizată trecerea frontierei de stat, însă pe motiv că ninsorile abundente au blocat căile de acces pe teritoriul Ucrainei, unitățile de transport nu-și pot continua drumul. Astfel, șoferii sunt nevoiți să facă cale întoarsă și să aștepte până la remedierea situației. Poliția de Frontieră îndeamnă participanții la trafic să prezinte atitudine conștiincioasă la situația creată la frontieră și să se conformeze schimbărilor.

(UPDATE 11 ianuarie, ora 08:49) Punctele de trecere ”Giurgiulești – Reni”, ”Cișmichioi”, ”Vulcănești”, ”Mirnoe” și ”Cairaclia” și-au sistat temporar activitatea.

(UPDATE 11 ianuarie, ora 08:35) Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, prin punctele de trecere ”Tudora” și ”Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj.

La fel, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale, motivul fiind formarea podurilor de gheață peste râul Nistru.