Un reprezentant al Direcției expertiză a documentelor din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne al RM a participat, în perioada 6-8 decembrie 2016, la Forumul BORDERPOL (Organizația Mondială de Frontieră) ediția 2016, care s-a desfășurat la Budapesta, Ungaria. Evenimentul a unit delegații din peste 40 de țări ale lumii.

Printre subiectele-cheie incluse pe agenda reuniunii BORDERPOL Global Forum au fost criza migrațională, traficul de ființe umane, schimbările climatice, dezastrele naturale, dar și terorismul. De asemenea, în cadrul evenimentului s-a pus accent pe capacitățile necesare de a asigura gestionarea eficientă și controlul frontierelor, fiind vorba de acțiunile de combatere a contrabandei, criminalitatea informatică, implicarea societății civile, evaluarea programelor de informații, dar și a procedurilor ce țin de activitatea frontierelor.

Forum Global BORDERPOL reprezintă o reuniune anuală, la care participă factorii de decizie din domeniul politic, înalți funcționari sau reprezentanți ai autorităților de frontieră.

Organizația Mondială de Frontieră (BORDERPOL) este o organizație non-profit cu sediul în Ottawa, Canada, fondată în anul 2003, de către reprezentanții administrațiilor naționale de frontieră și ale serviciilor de aplicare a legii asociate din Europa și America. BORDERPOL se angajează să promoveze o lume mai sigură și mai prosperă prin politici și practici progresive, legale și inteligente de gestionare a frontierelor.