Autorităţile franceze au interzis purtarea costumelor de baie de tip burkini în 15 oraşe, evocând îngrijorările ulterioare atacurilor teroriste care au avut loc în ţară.

Potrivit The Guardian, autorităţile din mai multe oraşe franceze au implementat legea conform căreia este interzisă purtarea acestui tip de îmbrăcăminte, care acoperă trupul şi capul, evocând preocupările în legătură cu hainele religioase în urma asasinatelor teroriste care au avut loc în Franţa.

Imagini cu poliţia confruntând o femeie care nu se supunea legii, făcute în Nisa, înfăţişează patru poliţişti stând în jurul unei femei care se odihnea pe ţărm, în Promenade des Anglais, ultima scenă a atentatului de luna trecută, când un camion a intrat în mulţime de Ziua Naţională a Franţei.

După ce poliţiştii ajung lângă femeie, aceasta pare să se dezbrace de un articol vestimentar albastru, iar unul dintre ofiţeri pare să ia notiţe sau pregăteşte o amendă.

Fotografiile apar după ce o altă femeie, mamă a doi copii, a povestit cum a primit amendă pe o plajă din apropierea oraşului Cannes, pentru că purta colanţi, o tunică şi o eşarfă pe cap.

Potrivit agenţei de presă AFP, pe amendă era notat că femeia nu purta “o ţinută care respectă bunele moravuri şi secularismul”.

“Stăteam la plajă cu familia mea”, a declarat femeia amendată. “Purtam o eşarfă clasică. Nu aveam nicio intenţie să intru în apă”.