La 25 noiembrie 2016, pe întreg teritoriul R. Moldova a fost lansată campania internațională cu genericul „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, cu prilejul marcării Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Astfel, la 29 noiembrie 2016, în cea de-a cincea zi a Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, șeful adjunct al Direcției Generale Securitate Publică a  Inspectoratului General al Poliției, Vladimir Cazacov, a participat de comun cu alți actori-cheie în lupta împotriva violenței în familie, în cadrul unei ședințe de comune, gazda căruia a fost Ambasada SUA în RM.

În cadrul întrunirii, participanții au discutat modalitățile de a face față provocărilor în activitatea de zi cu zi, fie în structuri guvernamentale sau în societatea civilă și identificarea unor eforturi comune în prevenirea și diminuarea fenomenului violenței în familie precum și în asigurarea unui viitor fără violență împotriva femeilor.

Campania durează 16 zile şi se va încheia la 10 decembrie, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Campania are drept scop promovarea drepturilor fundamentale ale femeilor şi protejarea acestora de violenţa în familie.

În perioada 25 noiembrie -10 decembrie, peste 80 de activități vor fi organizate în toată ţara inclusiv în şcoli prin expoziţii de pictură, discuţii în comunităţile locale, iluminarea clădirilor în portocaliu,etc.