Angajații Direcției Generale Securitate Publică a IGP de comun cu reprezentanții Federației de Lupte Universale din Republica Moldova au desfășurat activități de informare şi sensibilizare a elevilor cu genericul ,,Prevenirea violenței fizice și a cazurilor de victimizare în rîndul tinerilor”.

Activitatea s-a desfășurat ieri, 22 noiembrie 2016, în incinta Liceului Teoretic „Nicolae Gogol” din municipiul Chişinău.

Cei 270 de elevi din cadrul instituției menționate, au fost informați despre tipurile de violență, fenomenul de victimizare, efectele negative ale acesteia, aplicarea corectă a procedurilor de autoapărare în vederea soluţionării pe cale amiabilă a situaţiilor de conflict, identificarea celor mai eficiente mijloace de cooperare în vederea motivării şi implicării prevenirii victimizării tinerilor și creării unui mediu de siguranță în societate.

De asemenea, pentru a spori nivelul de pregătire a viitoarelor generații pentru provocările lumii adulte, elevilor li s-a recomandat să nu stabilească relații de prietenie cu persoane care manifestă un comportament deviant, să fie prudenți cu cei străini iar pentru siguranța lor, să evite locațiile unde se consumă băuturi alcoolice, droguri sau se practică jocuri de noroc.

Totodată, tinerilor le-au fost prezentate filmulețe de scurt metraj cu tematici de autoapărare, recomandări utile de evitare a cazurilor de violență, tehnici practice de autoapărare, prezentate de reprezentanții Federației de Lupte Universale.

Menționăm că, astfel de activități vor fi desfășurate și în alte instituții de învațămînt din capitală.