Astăzi, 17 noiembrie 2016, 10 polițiști ai Direcției Generale Securitate Publică dar și IP Ciocana ale IGP au donat sînge alături de tinerii studenți din Republica Moldova. Acțiunea s-a desfășurat în incinta unui Centru comercial din capitală.

Gestul caritabil face parte din activitățile desfășurate de angajații DGSP de promovare a inițiativelor tinerilor de a se implica activ la viața comunității în vederea creării de comun cu angajații Poliției Republicii Moldova a unui mediu de siguranță în comunitatea în care locuiesc.

Polițiștii nu se află la prima acțiune de acest gen, angajații Poliției Republicii Moldova fiind receptivi de fiecare dată apelului venit din partea Centrului Naţional de Transfuzie a Sîngelui dar și altor instituții care solicită implicarea poliției în activități de voluntariat.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă persoanele care au fost sensibilizate de acest gest că pot deveni și ei la rîndul lor, donatori.

Menționăm că, acțiunea s-a desfășurat în contextul marcării celor 75 de ani de la declararea oficială a Zilei Internaționale a Studentului și are un scop nobil, de a ajuta și forma o legătură directă cu societatea, contribuind prin donarea de sînge la salvarea de vieți omenești, or polițiștii sunt susținători de nădejde ai cetățenilor, mereu pregătiți să intervină pentru a asigura ordinea publică și a-i ajuta pe oameni să se simtă în siguranță.

De remarcat că, IGP promovînd implementarea politicilor de tineret în prezent dezvoltă inițiative de promovare a voluntariatului, care va permite stimularea tineretului pentru a-i atrage în ajutorul comunității alături de Poliție, ca o expresie a unui parteneriat fidel, menit să asigure ordinea și siguranța publică. În acest sens, astăzi, va fi semnat și un acord de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova care are ca scop realizarea și implementarea activităților ce țin de promovarea Drepturilor Omului, sporirii nivelului de protecție și siguranță în rîndul tinerilor precum și educarea acestora în spiritul respectării legislației, normelor etice, morale și deprinderilor de a duce un mod de viață sănătos, fără alcool și droguri dar și implicării tinerilor în activități de voluntariat.