Inspectoratul General al Poliției de comun cu Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule, au desfășurat acțiuni de prevenire a utilizării certificatelor de asigurare a răspunderii civile auto „Carte Verde” și polițelor de asigurare „De Frontieră” false,  în anumite puncte de circulație auto situate în regiunea alăturată Frontierei de Stat.

În acest sens, au fost instituite filtre, cu participarea angajaților Inspectoratului Național de Patrulare, Direcției generale urmărire penală, Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare şi Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule, pentru verificarea în regim operativ a autenticității şi valabilității acoperirii de asigurare pentru mijloacele de transport auto care se deplasau pe drumurile naţionale.

În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost depistate și documentate diverse încălcări, inclusiv întocmite  procese-verbale contravenționale conform art. 229 alin. (3) Cod contravențional „Exploatarea unui vehicul care nu a fost asigurat de răspundere civilă în modul stabilit”. Totodată, șoferilor le-au fost explicate modalitățile legale de achiziționare și utilizare, precum și răspundere penală pentru utilizarea polițelor false de asigurare.

Asemenea activități vor continua pe întreg teritoriul țării.