Cu ocazia „Zilei Mondiale  de Prevenire a Suicidului”, marcată în fiecare an la 10 septembrie,  Inspectoratul Național de Patrulare a organizat un training  cu genericul: „Intervenția polițistului în tentativele de suicid”, unde au participat angajați ai corpului de comandă mediu.

În cadrul cursului, ținut de psihologii instituției, polițiștii au fost familiarizați cu anumite repere teoretice privind negocierea polițistului la nivelul primului intervievat, totodată au fost simulate și cazuri din viața reală,  când angajații INP sunt puși în situația de a interveni în asemenea cazuri.

Scopul training-ului  a fost însușirea tehnicilor de comunicare cu persoanele aflate în situații de criză, precum și dobândirea deprinderilor practice de intervenție polițienească.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă  societatea civilă a nu fi indiferenți atunci cînd în preajma lor  se află persoane care manifestă indici comportamentali neadecvați,  să intervină,  acordând suportul emoțional  întru prevenirea cazurilor de suicid.