Deja de mai bine de zece ani, furnizorul de apă din Chişinău livrează bisericilor din mun. Chişinău peste 100 000 litri de apă, care vor fi pregătiţi pentru sfinţire de Bobotează. Numită şi Agheasma Mare, aceasta va fi împărţită credincioşilor, care vor putea gusta din ea dimineaţa pe nemâncate timp de opt zile, iar apoi o vor folosi numai pentru sfinţirea caselor şi a gospodăriilor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Anul acesta nu este o excepţie. Angajaţii S. A. „Apă-Canal Chișinău” vor livra gratuit apă la cel puţin zece biserici, cum ar fi Mănăstirea Ciuflea, Catedrala Ortodoxă Sf. Teodor Tiron şi Teodora de la Sihla, Biserica Tuturor Sfinţilor etc. Astfel, pe parcursul zilelor de 18 şi 19 ianuarie curent, în biserici vor fi pregătite zeci de tone de agheasmă. În total, vor fi livrate 104 tone de apă.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curtea bisericilor, iar după sfinţire fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de agheasmă.

Dacă este păstrată bine închisă Agheasma Mare rămâne curată și proaspătă timp de ani de zile. Este una dintre marile minuni, care se săvârșesc an de an sub ochii noștri.