Deja peste câteva zile, la Chișinău vor ajunge 4 experți din Statele Unite, din companii specializate în concepte precum comunitățile creative în era Web3, antreprenoriatul viitorului, Blockchain și NFT. Timp de 5 zile, aceștia vor oferi mentorate gratuite în cadrul a 3 evenimente care vor avea loc la Mediacor:

21 septembrie, 14:00 – 18:00: eveniment pentru profesori și studenți interesați de Blockchain – Future Education for Web3 – în care se va discuta modul în care tehnologiile Web3 pot facilita procesele educaționale, ajuta la soluționarea problemelor și face educația mai distractivă și mai calitativă. Detalii și înregistrare gratuită – aici.

22 septembrie, 16:00 – 18:00: eveniment pentru profesioniștii din IT și industria creativă – Future Solutions for Web3 – care își propune să aducă împreună creatorii de NFT și programatorii pentru crearea colaborărilor de succes în noua eră a Internetului. Detalii și înregistrare gratuită – aici.

23-25 septembrie, 10:00 – 20:00: workshop pe echipe, cu instruirea a 4 mentori din SUA – Hackathon Web3 & Blockchain, în care tinerii pasionați de noile tehnologii vor lucra la dezvoltarea propriei idei care să soluționeze o problemă reală din sistemul de educație din țară. Detalii aici.

Toate evenimentele sunt cu participare gratuită. Mai mult decât atât, în urma workshopului din weekend, 3 echipe câștigătoare vor avea parte de premii după cum urmează:

Locul 1: participare la incubatorul online HUG Studios și mentorat personal cu Randi Zuckerberg și echipa HUG, timp 6 luni.

Locul 2: mentorat personal de la Hasti Kashfia – fondatoarea Meta Refuge, și acces la Meta Refuge online Container timp de 4 săptămâni, pe subiectul Web3 Marketing Skills, inclusiv promovarea în Social Media și Strategie de PR.

Locul 3: acces la cursul online de 4 săptămâni cu echipa Meta Refuge, în care vor învăța cele mai bune practici de promovare a creatorilor în Web3 în Social Media, strategii de creare a unei comunități, precum și strategie de PR și utilizarea platformelor potrivite pentru promovare.

În cadrul evenimentelor, participanții vor avea șansa unică de discuta și lucra, cot la cot, cu specialiști cu experiență în crearea și promovarea comunităților de creatori în Web3:

Michael Littig – Director of Creator Programming, The Hug

Meg Riordan – Chief Learning Officer, The Possible Zone

Ken Richard – Head of Product-Engineering, The Hug

Debie Soon – Co-founder, The Hug

Speakerii și mentorii celor 3 evenimente care vor avea loc în perioada 21-25 septembrie vin din 4 companii din SUA, specializate în concepte ce includ Blockchain, NFT, community management și antreprenoriatul viitorului: The Hug, Zuckerberg Institute, Meta Refuge și The Possible Zone.

Mai multe despre companiile participante:

The Hug – platformă cu proiecte NFT și o serie de programe educaționale și de mentorat pentru artiști, care ajută creatorii din Web3 să construiască un ecosistem mare și divers, numit Inclusiverse.

Zuckerberg Institute – platformă de mentorat care crește antreprenori. Membrii Zuckerberg Institute variază de la studenți până la antreprenori de top și provin din zeci de țări din întreaga lume.

Meta Refuge – comunitate de creatori care pare să devină sursa principală de conexiuni filantropice de tip wallet-to-wallet în Web3 și un refugiu pentru toți artiștii afectați de conflicte în lume. Meta Refuge ajută artiștii să-și promoveze și monetizeze munca la nivel global, asigură legătura membrilor comunității cu beneficiari verificați și oferă o platformă pentru donații în artă.

The Possible Zone – organizație care se concentrează pe antreprenoriat și pe învățarea la locul de muncă, pentru a promova echitatea economică.

Toate evenimentele vor avea loc în limba engleză, cu traducere simultană în română, la centrul multifuncțional Mediacor (USM, str. Alexei Mateevici 60, intrare de pe str. Pușkin) și sunt cu acces gratuit, cu înregistrare prealabilă. Activitățile sunt organizate de Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu susținerea USAID și Suedia, YEP! Moldova.

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID și Suedia, susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 32,8 mln USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026), promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru R. Moldova – tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media – pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală. În 2022 se înregistrează 30 de ani de activitate a USAID Moldova.