Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat noul Secretar General al Guvernului, Lilia Palii, colectivului Cancelariei de Stat.

Şeful Executivului a menţionat că Lilia Palii are calităţile şi capacităţile necesare pentru a mobiliza echipa şi a realiza obiectivele stabilite. Totodată, Pavel Filip i-a mulţumit lui Tudor Copaci pentru activitatea desfăşurată în calitate de şef al Cancelariei de Stat, menţionând că el se va regăsi în continuare în echipa guvernamentală.

„Rezultatele obţinute până la moment au schimbat lucrurile în Republica Moldova, au schimbat atitudinea oamenilor faţă de acest Guvern şi maniera în care se lucrează. Acum trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea Republicii Moldova pentru a schimba lucrurile radical”, a declarat Premierul.

În acelaşi timp, Pavel Filip a vorbit despre priorităţile Cabinetului de miniştri şi nemijlocit despre reforma Cancelariei de stat, care trebuie să devină o structură mai eficientă şi funcţională. „Prioritatea noastră este reforma administraţiei publice, pe toate dimensiunile, fie că vorbim de cea centrală, fie că ne referim la modernizarea funcţională a administraţiei publice, dar şi mai important, reforma administrativ – teritorială. Acesta trebuie să fie punctul de pornire în activitatea Guvernului, pentru că reforma administraţiei publice locale ar însemna o viziune asupra arhitecturii Republicii Moldova, cum trebuie să arate ţara noastră”, a mai spus şeful Executivului.

La rândul său, Lilia Palii, a mulţumit Premierului pentru încrederea acordată, subliniind că mizează pe susţinerea colegilor în realizarea obiectivelor propuse.  „Obiectivul pe care mi-l trasez este de a spori prestigiul Cancelariei de Stat în calitate de instituţie publică şi centru al Guvernului. Accentele o să le pun pe profesionalism, calitate, eficienţă şi modernizarea instituţiei”, a menţionat noul Secretar general al Guvernului.