În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, premierul Pavel Filip a făcut un apel către autoritățile responsabile să asigure fluidizarea traficului la punctele de trecere. Asta în condițiile în care mulți conaționali vor veni de sărbători acasă.

„Vorbesc de 27 august – Ziua Independenței, și 31 august – Ziua Limbii Române. Și atât mai mult este o perioadă când conaționalii noștri au venit în vacanțe de peste hotare și este perioada când vor pleca înapoi. Atât mai mult, vor beneficia de această vacanță scurtă și mulți cetățeni ai Republicii Moldova pentru ași petrece aceatsă vacanță peste hotare. Vorbesc aici de cozile care se formează la punctele de trecere”, a spus Filip.

Premierul a menționat că a avut nu o singură discuție în acest sens cu ministrul Alexandru Jizdan, luînd în considerație Poliția de Frontieră, și cu directorul Vitalie Vrabie, dacă vorbim de Vamă.

„Știu că s-au luat foarte multe măsuri. Rugămintea mea este și în continuare să vedeți să oferiți și condițiile necesare celor care stau și sunt în situația să stea în aceste cozi. Vorbesc elementar de blocuri sanitare și alte condiții, pentru că stau acolo cu copiii. Știu că s-a făcut tot posibilul să fluidizăm acest trafic pe partea moldovenească. Vă rog să fiți în contact permanent și cu cei din Ucraina, dar și cu cei din România. Voi pune în discuție mâine și acest subiect cu premierul Cioloș să vedem ce este posibil de făcut și din partea română pentru a fluidiza traficul la punctele de trecere. Rugămintea mea este încă o dată să luați legătura cu colegii Dvs atât din Ucraina și România. Pe de o parte să vedeți ce este posibil de făcut, pe de altă parte să oferiți condițiile necesare”, a menționat premierul.

24h.MD menționează că în perioada 27-31 august, bugetarii vor beneficia de o mini-vacanță în legătură cu sărbătorile naționale din această perioadă.