Premierul României, Dacian Cioloș, a transmis felicitări Republicii Moldova pentru performanțele în sistemul informatic și numărătoarea în timp real cu procentele care se schimbau la fiecare secundă în timpul alegerilor prezidențiale.

În cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată de digi24.ro, Dacian Cioloș a spus că este invidios că o țară cu specialiști în IT de așa mare calitate precum România, nu are un sistem informativ.

„Sigur am fost invidios, nu atât pe cei din RM, pe care îi felicit pentru asta, ci pe faptul că o țară cu specialiști în IT de așa mare calitate, România, nu are un sistem informativ, nu numai la alegeri, nu are sisteme informatice funcționale în administrația publică”, a spus Dacian Cioloș.

Amintim că deputatul în Parlamentul României, Eugen Tomac, a menționat anterior că „Partidele românești fug ca dracul de tămâie când aud de votul electronic. Eu am propus un proiect de lege prin care am încercat să explic cât de util e votul electronic și cât de multe ar rezolva în problema participării la vot”.

Precizăm că alegerile parlamentare în România se vor desfășura la 11 decembrie 2016.