Președintele țării, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) că în timpul apropiat statul va lua decizia cu privire la viitorul companiei aeriene Air Moldova. Potrivit șefului statului, contractul semnat cu investitorul în octombrie 2018 ar putea fi reziliat, asta deoarece compania nu și-a onorat angajamentele.

Investitorul avea obligația să achite 1,2 miliarde de lei datorii și să vină cu investiții proprii. La ora actuală, investitorul a raportat că a achitat datorii în sumă de 1 miliard de lei. „În realitate datoriile Air Moldova astăzi sunt de 1,1 miliarde de lei”, a spus Dodon.

Totodată, președintele spune că s-a constatat faptul că în realitate investitorul nu a investit bani proprii în Air Moldova. Prin decizia de astăzi a CSS s-a dat termen investitorului să investească câteva zeci de milioane de dolari în capitalul social al Air Moldova.

„Dacă în timpul apropiat nu vor fi investiți acești bani de către investitor, atunci vom luat decizia ce facem mai departe: reziliem sau nu contractul. Investitorul nu a investit din sursele proprii, iar datoriile cum au fost peste un miliard de lei așa și au rămas”,  a declarat președintele.