Programele naționale lansate de președintele țării, Igor Dodon, la începutul acestui an vor începe să fie implementate în primăvara anului curent. Este vorba despre aprovizionarea cu apă potabilă, iluminarea localităților rurale, salubrizarea satelor și încheierea procesului de gazificare a localităților din țară. Șeful statului a declarat după ședința de lucru de la Președinție că, la sfârșitul săptămânii trecute, a discutat cu toți miniștrii din Guvernul Chicu despre pregătirea și lansarea acestor programe.

Președintele a anunțat că a discutat la Guvern și despre proiectele de drumuri naționale cu finanțare externă  și internă. Potrivit șefului statului, lucrările  de reparație a drumurilor în cadrul proiectelor cu finanțare internațională, în valoare de 2,3 miliarde de lei, vor începe nu mai târziu de luna mai.

De asemenea, în acest an, în Fondul Rutier  sunt prevăzuți 2,7 miliarde de lei, cu un miliard mai mult decât anul trecut. Acești bani vor fi alocați pentru întreținerea drumurilor naționale și locale.

Dodon a declarat că Guvernul va mai aloca 1 miliard de lei suplimentar pentru proiectul „Drumuri bune”.

Președintele a mai anunțat că Guvernul a început deja elaborarea programului de iluminare a satelor. În fiecare localitate vor fi iluminate minimum 1 km de străzi. Pentru acest proiect vor fi alocați 130 de milioane de lei.

Din Fondul Ecologic vor fi virați 300 de milioane de lei pentru proiectul de aprovizionare cu apă și canalizare a satelor din țară. Guvernul a elaborat un plan detaliat pe localități, iar lucrările de implementare vor începe în primpvara anului curent.