Reformele în Republica Moldova vor continua și în anul electoral, iar Parlamentul și Guvernul își vor sincroniza acțiunile pentru a îndeplini angajamentele asumate față de partenerii de dezvoltare. Declarațiile au fost făcute de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional.

În cadrul discuțiilor, Speakerul s-a referit la prioritățile legislative pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului: adoptarea legislației necesare și exercitarea controlului parlamentar pentru a asigura stabilitate sectorului financiar-bancar, a continua reforma în justiție și sectorul energetic, a consolida capacitățile funcționale ale instituțiilor democratice, a crea condiții atractive pentru mediul de afaceri și investitori.

Oficialii au discutat și despre modificările și completările Legii bugetului de stat pentru anul curent, precum și proiectul Legii bugetului pentru anul 2018, documente care ar trebui să fie finalizate până la începutul lunii decembrie.

O echipă de experţi ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, se află în vizită de lucru la Chișinău, în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2017. Pe parcursul vizitei, misiunea discută cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, pentru anul 2017, și a evaluării a doua a programului susținut de FMI. Misiunea analizează evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, actualizează datele și evaluează perspectivele la nivel macroeconomic, precum și discută cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Tot astăzi, președintele Comsiei parlamentare economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă s-a întâlnit și discutat cu membrii delegației FMI.