Președintele țării, Igor Dodon, a dat asigurări că va purta discuții cu autoritățile din Federația Rusă pentru a ajunge la o nouă înțelegere cu privire la amnistia migrațională pentru moldovenii care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei. Șeful statului a declarat în cadrul unei noi ediții a emisiunii ”Președintele răspunde” că a primit un șir de solicitări din partea cetățenilor țării noastre cu rugămintea de a ajunge la o nouă înțelegere cu privire la amnistiere.

Până în prezent, președintele Dodon a ajuns la mai multe înțelegeri cu autoritățile din Rusia cu privire la amnistierea cetățenilor moldoveni care au încălcat regimul migrațional al Federației Ruse. ”Din 2017 și până în prezent, au fost 3 sau 4 amnistii, când au fost iertate încălcările legislației migraționale a Rusiei de către cetățenii noștri”, a declarat Dodon.

Președintele a dat asigurări că va purta discuții cu responsabilii de la Moscova în a doua jumătate a acestui an și a îndemnat cetățenii moldoveni care au încălcat regimul de ședere să se folosească de această șansă.

”Mă voi strădui în acest an să ajung la o înțelegere cu autoritățile din Rusia, dar vă îndemn să profitați de această amnistiere. Anul trecut am oferit această posibilitate tuturor să vină acasă, toate penalitățile au fost anulate, dar din păcate de amnistiere s-au folosit doar câteva zeci de mii de cetățeni, însă acolo sunt 500-600 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova”, a declarat președintele.