În ”ultimul manifest”, jurnalista Natalia Morari susține că Alexandru Stoianoglo, procurorul general al Republicii Moldova, este printre puținii care astăzi nu se teme să meargă împotriva opiniei publice și încearcă cu adevărat să apere un stat de drept. Totodată, jurnalista mai spune că actualul șef al Procuraturii Generale este cel mai corect dintre cei pe care i-a avut până acum țara noastră, ea având o poziție diferită de cea a președintelui Maia Sandu și a PAS.

”Am văzut multe acuzații legate de poziția mea vizavi de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Cică, acum e clar de ce îl apăra atâta! I-a eliberat “criminalul” din pușcărie! În toată povestea asta eu mă simt tare vinovată anume față de Alexandru Stoianoglo, un om extrem de corect pe care îl cunosc de ani buni și pe care l-am cunoscut cu mult timp înainte ca el să ajungă procuror general. Mă simt vinovată pentru că înțeleg că prin ceea ce se întâmplă cu mine acum se lovește foarte mult și în el. Însă el este printre puținii care astăzi nu se teme să meargă împotriva opiniei publice și încearcă cu adevărat să apere un stat de drept. El poate și nu este un procuror general ideal, dar el este cel mai corect din toți pe care i-am avut până acum. El măcar încearcă. Nu ca mulți alții”, a declarat Natalia Morari.

Solicitați pentru un comentariu, responsabilii de la Președinție ne-au răspuns că ”nu comentează” aceste afirmații. Răspunsul Președinției este în pofida faptului că Natalia Morari este o jurnalistă foarte apropiată Maiei Sandu și PAS, iar ultimele ei declarații sunt contrare celor afirmate de către șefa statului, și anume că Alexandru Stoianoglo nu și-a demonstrat eficiența și ar trebui să plece din fruntea Procuraturii Republicii Moldova.

”De fiecare dată, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificări pentru lipsa de rezultate. Actualul Procuror General face front comun cu penalii, devenind instrument și complice în același timp, și își trădează frica față de acțiunile noii guvernări de curățare a sistemului. Nici dl Stoianoglo, nici corupții pe care încearcă să îi protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importantă reformă de care are nevoie țara – curățarea sistemului judecătoresc și cel al procuraturii de influența grupărilor corupte”, declara Maia Sandu, după conferința lui Stoianoglo din 19 august curent.

”La opt luni de la investirea în calitate de Președinte al Republicii Moldova a doamnei Maia Sandu, Procuratura în repetate rânduri a încercat să stabilească un dialog conform, bazat pe respect reciproc și o relație constructivă cu Președintele statului. Din păcate, eforturile noastre au fost în zadar”, a declarat Stoianoglo în cadrul conferinței sale despre rezultatele unei ședințe a CSS.