Pregătirile pentru marcarea aniversării a XXV-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova sunt în toi! Peste 1700 de militari din cadrul Ministerului Apărării, al Ministerului Afacerilor Interne, al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) şi al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPP) au participat, ieri, la primul antrenament comun organizat pentru parada militară, care va avea loc pe 27 august 2016, în PMAN, transmite 24h.MD.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Potrivit comandantului interimar al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, antrenamentele constituie un element important în procesul de pregătire a paradei şi are drept scop închegarea formaţiunilor implicate în activitatea respectivă.

„La parada din 27 august vor participa peste 2200 de militari din cadrul Armatei Naţionale, subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, SIS, SPP, precum și 70 de participanţi la conflictul armat din anul 1992”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Totodată, la paradă au fost invitați să participe și militari din alte țări.

Sursa a specificat că la parada militară vor participa 29 de unităţi de tehnică militară de tip HMMWV din dotarea Armatei Naţionale și unități de tehnică din dotarea subdiviziunilor MAI.

Antenamentele efectivelor militare se vor desfășura în fiecare săptămână în zilele de luni, miercuri și vineri, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. Antrenamentele cu implicarea tehnicii militare se vor desfășura pe traseul M 3, Chișinău-Băcioi.