Turiștii care vin să viziteze Moldova vor avea în curând la dispoziție o nouă sursă de informare privind oportunitățile de turism pe ambele maluri ale râului Nistru. Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) și Primăria Chișinău au semnat un Memorandum de cooperare în vederea deschiderii primului Centru de Informare pentru Turiști la Chișinău.

Președintele ANTRIM Emilian Dzugas a menționat că deschiderea unui asemenea centru este indispensabilă pentru dezvoltarea turismului în Moldova, astfel de centre există în orice destinație turistică din occident.

El a specificat că creșterea numărului de turiști străini care vizitează Moldova în ultimii ani, în special, a celor care călătoresc pe cont propriu, a impulsionat ANTRIM să elaboreze un proiect de creare a primului centru de informare modern, în care turiștii pot fi orientați spre descoperirea potențialului turistic de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova Doina Nistor a spus că grație creării Centrului de Informare pentru Turiști, oferta turistică a țării va deveni mai cunoscută și mai accesibilă, ceea ce va contribui la creșterea atractivității produselor turistice naționale, creșterea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea acestei ramuri a economiei.

Proiectul este realizat și implementat cu susținerea Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD și a Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Pentru a asigura o accesibilitate sporită, Centru de Informare pentru Turiști va fi amplasat în Chișinău, în sediul Primăriei. Inaugurarea oficială este preconizată pentru luna mai 2017, în ajunul Festivalului European de Turism și Strategie, care va avea loc în perioada 31 mai – 3 iunie curent.