Moldovenii se pot bucura de un nou festival etno-gastronomic. În acest sens, este vorba de „Festivalul Peştelui” care se va desfăşura duminică, 9 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, pe Stadionul CS NOROC-NIMORENI.

Scopul festivalului este de a promova alimentaţia sănătoasă, în special consumului de peşte, întrucât acesta este cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor. Unul din obiectivele manifestației constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la evenimentul vizat în cadrul căruia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite, inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preparate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește umplut, pește prăjit cu malai, pește prăjit cu cartofi pai, pește cu legume, crap cu varză), demonstraţii de gătit, workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri cu premii, pescuit, muzică şi agrement etc.

„Festivalul Peștelui” este la prima sa ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.