Procuratura Generală ar putea porni un dosar pentru „trădare de patrie” pe numele președintelui Igor Dodon, după ce Asociația Obștească „Credință Patriei” a depus o sesizare în acest sens, transmite today.md.

Potrivit asociației respective, Igor Dodon, care exercită funcția de președinte al R. Moldova, a încercat, la solicitarea Federației Ruse, să determine reprezentanții PD să întreprindă unele acțiuni îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a R. Moldova.

În sesizare se spune că acțiunile lui Igor Dodon se încadrează în elementele componente a infracțiunii prevăzute de articolul 337 al Codului Penal „Trădare de Patrie”.

(1) Trădarea de Patrie, adică fapta săvârşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 20 de ani.

Procuratura Generală nu a venit, deocamdată cu o reacție.