Procuratura consideră ilegală sentinţa instanţei de judecată, prin care un cuplu de concubini din capitală a fost condamnat la pedepse prea blînde pentru omorul unei bătrîne. Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2014, pe str. Dimo din capitală, cînd un vecin de-al victimei, împreună cu concubina sa, au pătruns în locuinţa femeii. În urma unui conflict, bătrâna, în vârstă de 75 de ani a fost lovită cu un scaun, decedînd pe loc.

Inculpatul, în vârstă de 55 de ani şi concubina acestuia, în vîrstă de 31 de ani au fost învinuiţi de procurori de comiterea omorului intenţionat, săvârşit cu deosebită cruzime şi au solicitat condamnarea celor doi la 25 şi, respectiv 20 de ani de detenţie.

Recent, însă, prin sentinţa Judecătoriei Chişinău, sediul Rîşcani, inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, iar concubina acestuia – la 2 ani închisoare, cu suspendare, după ce magistraţii au recalificat acţiunile inculpatei conform unui articol mai blînd.

Procurorii consideră această sentinţă ilegală şi anunţă că o vor contesta, insistînd ca cei doi să fie condamnaţi la pedepse mai aspre pentru omor intenţionat, săvîrşit cu deosibită cruzime, comis de către două persoane.