Procurorul Adriana Bețișor afirmă că practic 90 la sută dintre persoanele menționate de către fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, au deja statut procesual pe dosarele în care se investighează situația de la Banca de Economii.

„Vreau să atrag atenția că din lista persoanelor pe care dumnealui a făcut-o publică, practic 90 la sută persoanele respective au deja statut procesual pe dosarele în care se investighează situația de la Banca de Economii”, a subliniat procurorul Adriana Bețișor astăzi.

Precizăm că luni seara, în cadrul emisiunii „Interpol”, Sergiu Sagaidac a făcut publică o listă de 20 de persoane care ar fi implicate în frauda bancară.

Acesta a participat la emisiune prin skype și a a citit o listă de persoane pe care, în opinia sa, procurorii ar trebuie să-i audieze. Din această listă fac parte foşti şi actuali angajaţi ai BNM, foşti angajați de la „Banca Socială” şi „Banca de Economii”, precum și 2 președinți de bănci comerciale.

Procurorii a încercat să ia legătura cu Sergiu Sagaidac, la un număr de telefon deservit de un operator national, însă acesta este deconectat.

Procurorul Bețișor a precizat că vor încerca prin alte metode să facă legătura cu această persoană.