Procurorul raionului Taraclia, bănuit de comiterea abuzului de serviciu, va fi cercetat penal. Potrivit anchetei, făcând abuz de funcţia deţinută, procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura una din rudele sale  accesul  la traseul central din localitate.

De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale.

În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat respectivul agent economic în valoare totală de circa 75 de mii de lei.  Ulterior, la solicitarea şefului întreprinderii de a fi achitate valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate,  procuratura raională a iniţiat în privinţa ultimului mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală.

Tot astăzi, la solicitarea Procurorului General interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a procurorul raionului Taraclia.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 40 de mii de lei sau închisoare de până 6 ani.