Angajații Centrului Republican de Instruire al Serviciului Situații Excepționale au oferit lecții practice de acordarea primului ajutor mai multor profesori din instituțiile de învățământ din țară.

Ieri, în calitate de elevi au fost 15 profesori din cadrul Școlii speciale nr.12 pentru copii hipoacuzici și surditate tardivă din municipiul Chișinău. Învățătorii au deprins mai multe practici de acordarea primului ajutor în caz de hemoragie, cum se face corect masajul indirect al inimii, sau cum se aplică un pansament.

Lectorii au făcut demonstrații practice prin intermediul manechinilor, iar fiecare profesor care a participat la cursuri a reușit să-și încerce abilitățile. Scopul acestor instruiri este de a  pregăti corpul didactic în acordarea primului ajutor în caz de situații de risc, până la venirea echipelor specializate de medici.

Cursul este organizat și desfășurat în cadrul proiectului  de instruire în domeniul acordării primului ajutor necalificat, realizat de către Asociația obștească ”Astudmed” și Centrul Republican de Instruire, cu suportul financiar al Agenției de Colaborare și Coordonare TIKA a Guvernului Republicii Turcia.

Pînă la moment, deprinderi în acordarea primului ajutor au obținut peste 200 de profesori din cadrul instituțiilor școlare și preuniversitare din țară. Următoarii învățători care vor avea posibilitatea de a deprinde practice de acordarea primului ajutor vor fi din cadrul Liceului “Mihai Eminescu” din capitală.