Micuții din Călărași vor avea parte de o copilărie mai frumoasă. Astfel, în acest oraș a fost inaugurat un teren de joacă la care vor avea acces toți doritorii. Terenul a fost amenajat în cadrul  proiectului „Parcuri Edelweiss”, lansat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss”, transmite 24H.md.

Chiar dacă vremea nu este prielnică, copiii au venit împreună cu părinții lor să încerce noile leagăne şi tobogane.

Violeta Fîntînar susține că până acum era nevoită să-și ducă băiatul de şase ani la plimbare în parc, care este departe de casă.

„Suntem impresionați. Bravo. Când este un loc așa bine amenajat și mamele stau mai puțin îngrijorate. Sperăm să se păstreze ceea ce se face. Și noi, părinții, trebuie să contribuim, să-i educăm, să nu rupă, să nu strice”.

Cei mai bucuroşi sunt copiii, care au acum un teren de joacă nou şi mai aproape de casă.

Primarul oraşului, Nicolae Melnic, susține că până acum în localitate erau doar trei terenuri de joacă improvizate.

„Este o sărbătoare mare. Vreau să mulțumesc Fundației Edelweiss. Cel mai frumos e acesta care a fost deschis astăzi”, a spus primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic.

„În următoarea perioadă, încercăm și vom reuși să inaugurăm 40 de terenuri de joacă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Acest teren de joacă este dotat cu un echipament modern, sigur. Are 144 de metri pătrați”, a precizat reprezentantul Fundației “Edelweiss”, Daniela Caraiman.

Precizăm că, până în prezent, astfel de terenuri de joacă au fost deschise în orașul Hîncești, Criuleni, Strășeni, Nisporeni și Ialoveni. Următorul loc de joacă va fi amenajat în Capitală pentru copii cu nevoi speciale.