Un amplu protest anti-Trump, la care au participat mii de persoane, inclusiv o serie de celebrităţi precum Robert de Niro, Alec Baldwin, Michael Moore ori Cher, s-a desfăşurat joi noaptea la New York,cu doar câteva ore înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte.

Protestul a avut loc în apropiere de Hotelul Internaţional Trump din New York, manifestanţii purtând mesaje ca „Anti-Trump în fiecare zi” sau „justiţie şi drepturi civile pentru toţi”, notează Mediafax cu referire la France 24.

Pe lângă actori ca Robert de Niro, Alec Baldwin, Sally Field sau Marc Ruffalo, la protest a participat şi primarul oraşului New York, Bill de Blasio.

Un sondaj publicat de Universitatea Quinnipiac relevă că 46% din alegătorii newyorkezi sunt de părere că primarul de Blasio ar trebui să coopereze cu viitorul preşedinte, în timp ce 45% consideră că primarul ar trebui să fie un lider naţional al opoziţiei faţă de politicile lui Trump.

Alec Baldwin, frecevent criticat de Trump pentru modul în care îl interpretează pe preşedintele-ales în emisiunea de satiră Saturday Night Live, a declarat că americanii care se opun politicilor lui Trump ar trebui să se implice mai activ.