Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a decis să delege un grup de reprezentanți care se va întâlni cu exponenții Partidului Democrat din Moldova, dar menține și condițiile anunțate anterior pentru blocul ACUM. Hotărârea a fost luată la ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM, transmite today.md.

“În scopul pregătirii informației complexe, necesare pentru aprobarea deciziei finale la Consiliul Republican, astăzi, pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de Partidul Democrat, în vederea depășirii crizei politice”, se arată într-un comunicat al PSRM.

În același timp, socialiștii anunță că mențin solicitările anunțate anterior pentru blocul ACUM. Este vorba despre votarea șefei PSRM, Zinaida Greceanîi, în funcția de președinte al Parlamentului. La fel, socialiștii vor partajarea responsabilităților din Guvern și să controleze următoarele domenii: politicii externe, ordinii publice și apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de externe, ministerul de interne și ministerul apărării), dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

De asemenea, ei cer revenirea la împuternicirile președintelui Republicii Moldova care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016O decizie finală urmează să fie luată la ședința Consiliului Republican al PSRM pe data de 7 iunie, la ora 15.