Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea să întreprindă o vizită privată în Turcia la 31 august, scrie presa rusă.În această zi, în Antalya, va avea un meci de fotbal amical între Turcia și Rusia.

Cu această ocazie, Putin ar putea urmări meciul împreună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan.           Publicația rusă preia informația din presa turcă, fără o confirmare în acest sens din partea Kremlinului.

Criza dintre Moscova și Ankara a început să se atenueze după ce președintele Erdogan a exprimat “regrete” — “scuze”, potrivit Moscovei — pentru doborârea în luna noiembrie 2015 de către aviația militară turcă a unui bombardier rusesc în apropiere de frontiera cu Siria. La începutul lunii august, președintele turc s-a deplasat la Sankt-Petersburg într-o vizită oficială pentru a relansa relațiile cu omologul său rus Vladimir Putin, iar această vizită a șefului statului rus ar putea veni în continuarea măsurilor de îmbunătățire a relațiilor.

Turcia este nerăbdătoare să repare prejudiciile provocate de sancțiunile rusești asupra agriculturii, construcțiilor și turismului.Conform cifrelor furnizate de Kremlin, schimburile comerciale dintre cele două țări au scăzut cu 43%, la 6,1 miliarde de dolari (5,5 miliarde de euro), din ianuarie până în luna mai a acestui an.