Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și șeful Inspectoratului General al Poliției au avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Statului Qatar la Chișinău, Mohamed Ali Al-Maliki.

În cadrul întrevederii  bilaterale, părțile au remarcat dinamica pozitivă a colaborării, menționând despre eventualele  training-uri în domeniul asigurării ordinii publice pentru polițiștii moldoveni, care urmează să se deplaseze în viitorul apropiat, pentru un schimb de experiență la Ministerul Afacerilor Interne din Qatar.

În acest context, Ambasadorul Mohamed Ali Al-Maliki a dispus invitația ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, de a efectua o vizită la Doha.

De asemenea, diplomatul a menționat despre simplificarea procedurii de acordare a vizelor pentru cetățenii qatarezi, fapt pentru care ministrul moldovean a garantat, pe lângă instituțiile vizate în acest sens, și implicarea responsabilă a Biroului Migrație și Azil de a facilita cetățenilor qatarezi vizitele în Republica Moldova.

La rândul său, șeful Poliției Republicii Moldova, Alexandru Pînzari a mulțumit Ambasadei pentru oportunitățile de colaborare cu statul Qatar, în vederea organizării vizitelor de lucru pentru polițiștii moldoveni, fiind o oportunitate de dezvoltare și ridicare a capacităților profesionale ale angajaților sistemului afacerilor interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a reiterat importanța colaborării proactive, ambele părți garantând impulsionarea colaborării şi cooperarea pe segmentul afacerilor interne.