Liderul PAS, Maia Sandu, vine cu o replică la declarațiile misoginiste făcute recent de către colegul său, candidatul PPDA la președinție, Andrei Năstase. Acesta a fost întrebat în cadrul unei emisiuni despre cine crede el că ar trebui să ajungă în turul 2 al alegerilor, la care a declarat că este „domn” și este pregătit să-și i-a „povara greutății candidatului comun în campanie”.

Reacția Maiei Sandu nu s-a lăsat așeptată, aceasta spunând că e firesc ca fiecare dintre candidați să se creadă mai potrivit decât ceilalți. Liderul PAS însă l-a îndemnat pe Năstase să depășească subiectele de misoginism. „Referinţa la domni și doamne: mai există în societatea noastră un pic de misoginism, trebuie să depășim. Dar, în același timp, avem suficiente exemple de femei care au demonstrat că pot să facă lucrurile mai bine decât bărbații”, a adăugat aceasta.

Aceasta a vorbit și despre stabilirea candidatului unic din partea opoziției, menționând că acesta va fi cunoscut in urma publicării rezultatelor sondajelor care sunt realizate de către Fundația Konrad Adenauer și IRI. „Nu știm dacă rezultatele vor fi cunoscute pe 29, 30 or 1 octombrie, dar diferența nu trebuie să fie mare”, susține Maia Sandu.