Curtea de Apel din Bălți va examina dosarul privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, după ce Curtea de Apel a decis că acest dosar nu ține de competența instituții.

„Instanța a admis cererea și a decis strămutarea pricinii la Curtea de Apel Bălți. Acum, grație ”sărbătorilor” care au năvălit subit, am mai pierdut trei zile. Iar de mîine așteptăm să fim anunțați despre data ședinței la Curtea de Apel Bălți”, spune activistul Victor Chironda.

Activistul spune că primarul Chișinăului tergiversează acest dosar, iar în cazul în care Curtea de Apel Bălți va încerca să se „joace dea justiția” inițiatorii referendumului cor depune o plingere la CEDO.

„Chiar dacă viteazului și neînfricatului primar i-a reușit să tragă de timp ca să nu putem organiza referendumul în ziua alegerilor prezidențiale, referendumul va fi organizat oricum. Dacă Curtea de Apel Bălți va încerca să se joace dea justiția și să anuleze decizia primei instanțe, noi vom depune o plingere la CEDO și vom organiza alt grup de inițiativă. Apoi altul. Și încă unul. Pînă nu vom da de judecători onești, care ne vor face dreptate”, a mai spus Chironda.

Totodată, acesta a anunțat că vor fi organizate grupuri de inițiativă până nu își vor realiza dreptul de a colecta semnături și iniția un referendum local.