Autoritățile austriece vor verifica proveniența banilor, care îi aparțin primarului de Bălți, Renato Usatîi. Potrivit canalului de Telegram Гений Карпат, care i-ar aparține lui Mark Tkaciuk, în Austria, Usatîi deține statutul de “persoană expusă politic”.

“Acest statut autoritățile austriece îl acordă persoanelor fizice care exercită sau care au exercitat pe parcursul ultimului an funcții publice importante, totodată, față de aceste persoane sunt impuse reguli mai stricte în ceea ce ține de prevenirea și combaterea spălării de bani.

Astfel, autoritățile din Austria au scos la iveală faptul că mai multe informații despre Renato Usatîi au fost șterse, adresele – falsificate, iar companiile și afacerile sunt înregistrate pe numele unor persoane terțe.

Totodată, în document este menționat faptul că Renato Usatîi duce un mod de viață luxos, locuiește în mai multe țări și deține multe imobile. Totuși, proveniența banilor, din care trăiește politicianul nu este cunoscută”, menționează autorul postării, care a atașat și un document.