Cinci direcții din cadrul Primăriei municipiului Chișinău au fost comasate cu alte subdiviziuni din cadrul instituției. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC),.

Potrivit hotărârii CMC, Direcția socio-ecologică va face parte din Direcția generală locativ-comunală a municipiului, iar Direcția agricultură și alimentație a fost absorbită de către Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale, notează Moldpres.

În același timp, Direcția municipală sănătate și Direcția fondului municipal de susținere a populației au fuzionat cu Direcția asistență socială, iar Direcția Cultură a fost comasată cu Direcția Educație, Tineret și Sport.

Solicitat de Agenţie, șeful-adjunct al Direcției relații juridice a Primăriei, Valeriu Bogdan, a specificat că, mijloacele financiare prevăzute pentru întreținerea personalului direcțiilor lichidate vor fi transferate direcțiilor principale. „De asemenea, conducătorii entităților se vor afla sub conducerea direcțiilor la care au fuzionat. Presupunem că urmează să aibă loc și alte modificări în structurile direcțiilor, remanierile făcând parte din reforma Primăriei capitalei”, a spus Bogdan.

Până în prezent, în cadrul Primăriei municipiului Chișinău au existat 13 direcții. Deocamdată, autoritățile municipale nu au precizat care va fi numărul acestora după încheierea reformei.