80 la sută din persoanele infectate cu COVID-19 dezvoltă o formă ușoară a bolii și doar 20 % au nevoie de spitalizare. În prezent, în mai multe țări, persoanele cu forme ușoare nici nu sunt testate, dar sunt tratate ca și în cazul unei infecții respiratorii obișnuite. Declarația a fost făcută de reprezentantul OMS în Republica Moldova, Igor Pokanevych, la postul public de televiziune, transmite 24h.md.

„Simptomele COVID-19 sunt foarte similare cu cele ale gripei – febră, tuse, dureri în gât, slăbiciuni şi următoarea fază, dacă totul este în regulă, va fi sfârșitul bolii. Veți lua medicamente obișnuite pentru infecții respiratorii, însă dacă se dezvoltă simptome mai grave, febră mai mare de 38,5, că este dificil să respirați, apelați la 112 și vă vor duce la spital.

Pozitiv este faptul că circa 80% din cei care se vor infecta cu Covid-19 vor avea simptome ușoare, din păcate 20% vor avea nevoie de spitalizare şi unele din aceste persoane vor avea nevoie de terapie intensivă”, a explicat Igor Pokanevych.

Potrivit reprezentantului OMS, în prezent nu există un tratament specific pentru infecția cu Covid-19.