În perioada 21-24 octombrie curent, pe întreg teritoriul țării, au fost organizate și desfășurate diverse activități avînd scop identificarea cetățenilor și agenților economici care nu respectă restricțiile prevăzute de Legea nr. 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului și Legii nr. 1100 din 30.06.2000 cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice.

Pentru a nu admite încălcarea legilor sus menționate, Poliția Republicii Moldova desfășoară zilnic o serie de activități de informare.

Pînă acum 364 agenți economici au fost informați despre restricțiile prevăzute în Legile privind controlul tutunului, fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice.

Cetățenilor le-au fost distribuite peste 2000 de pliante informative cu recomandări referitoare la respectarea prevederilor legislației.

În acest context, Inspectoratul General al Poliţiei continuă să desfăşoare, pe întreg teritoriul ţării, acţiuni de informare, documentare şi sancţionare a agenţilor economici care realizează produse din tutun sau băuturi alcoolice  persoanelor sub 18 ani și a băuturilor alcoolice puse în vînzare între orele 22:00 – 8:00.

Încurajăm toate persoanele să se implice activ în promovarea modului sănătos de viață fără tutun și alcool și mizăm pe conștiința dumneavoastră la respectarea legilor impuse!