O femeie din comuna Băcioi, în vârstă de 34 ani, s-a adresat după ajutor la IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, precum că acum două zile i-ar fi fost furate din curtea casei o bicicletă şi nişte pachete cu detergenţi lichizi, pricinuindu-i o pagubă materială în sumă de peste 4 000 lei. La solicitarea victimei au reacţionat angajaţii Sectorului de Poliţie  din comuna Băcioi, desfăşurând acţiuni de investigaţii în acest sens.

Astfel poliţiştii au identificat şi au condus la sector un individ în vârstă de 20 ani, care s-a dovedit a fi locuitor din aceeaşi localitate. Fiind chestionat pe marginea acestui furt, suspectul şi-a recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte. Potrivit lui, bicicleta a sustras-o de lîngă poarta ogrăzii, iar detergenţii de pe o banchetă din curtea casei. Ulterior acesta a vândut bicicleta la un preţ de 1 600 lei unui cunoscut din localitate, iar detergenţii i-ar fi vândut mamei sale la preţul de 110 lei.

Toate bunurile au fost ridicate conform procedurii şi urmează a fi reîntoarse proprietarei, iar tânărul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. El este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor să apeleze neîntîrziat la serviciul 902, atunci când au devenit victime sau martorii unor ilegalităţi.