Fostul diplomat american, Richard Grenell, afirmă că congresmanul Randy Weber, care a venit cu o rezoluție privind restricționarea asistenței din partea Statelor Unite pentru Moldova, a fost plătit de o firmă de lobby din SUA, cu scopul de a denigra guvernarea de la Chișinău. Acesta a mai adăugat că rezoluția nici măcar nu a fost pusă la vot.

Richard Grenell a declarat pentru Publika TV că congresmanul este incompetent în ceea ce ține de situația politică a țărilor din Europa de Est. Acesta nici nu este la curent cu ce se întâmplă în Republica Moldova.

„În Statele Unite activează o firmă de lobby care este plătită să lupte împotriva conducerii Republicii Moldova. Cineva îi plătește acestei firme de lobby, care au ajuns până la acest congresman, care a înaintat acestă idee”, a declarat Richard Grenell.

În SUA, orice congresman poate propune o idee politică. Cea de denigrare a Moldovei însă nici nu a fost supusă votului.

Totodată, fostul diplomat Grenell a ținut să laude reformele adoptate și a declarat că Moldova este pe calea cea dreaptă.

„Un lucru pe care conducerea Statelor Unite știe este că guvernarea curentă a Republicii Moldova luptă împotriva corupției. Oficialii americani înțeleg că guvernarea curentă a Republicii Moldova schimbă lucrurile spre bine și că trebuiește susținută în acest sens”, a declarat Grenell.

Randy Weber este cunoscut în Congresul SUA pentru declarații deplasate, intrând recent într-o listă a membrilor Partidului Republican. Acesta a fost supranumit „nebunul” într-un sondaj realizat de portalul american republic insanity.