Rihanna i-a adresat un mesaj foarte direct președintelui francez, Francois Hollande, pe Twitter, în care îl somează să-i răspundă la scrisoare și să investească în proiectul său umanitar, scriu Le Figaro și Le Parisien.

“François Hollande, mi-ați citit scrisoarea?” — scrie joi cântăreața din Barbados, nerăbdătoare să primească un răspuns din partea șefului statului francez. Rihanna este aparent îngrijorată de faptul că scrisoarea pe care i-o scrisese președintelui francez, referitoare la fondul ”Education Cannot Wait” să se fi pierdut în hățișul serviciului poștal din Franța sau pe culoarele palatului Elysee.

Artista, care are 65 de milioane de abonați, își pune popularitatea în serviciul acestei organizații, al cărei purtător de cuvânt este. Fondul, susținut de UNICEF, dorește să obțină finanțări pentru a oferi acces la educație pentru 75 de milioane de copii care trăiesc în țări aflate în criză. Strategia este eficientă: tweet-ul destinat lui Francois Hollande a fost distribuit de peste 9.300 de ori și a primit 12.000 de like-uri din partea internauților.

Tweet-ul Rihannei nu a fost scris întâmplător. Cântăreața va participa la un mare concert de caritate sâmbătă, la New York, cu ocazia Global Citizen Festival în Central Park, la care liderii mondiali sunt chemați să susțină financiar accesul copiilor la educație. Este așteptată și prezența cântăreților Kendrick Lamar și Selena Gomez.

François Hollande nu a răspuns în mod direct. Ministrul dezvoltării și francofoniei, André Vallini, a fost cel care a scris un tweet pentru a răspunde interpretei piesei “Work”. “Aveți dreptate. #EducationCannotWait (Educația nu poate aștepta). /…/ François Hollande și Franța investesc”, a scris ministrul.