Pentru revenirea produselor agroalimentare pe piața rusească, Moldova trebuie să-și facă temele pe acasă. Declarația aparține lui Dmitri Rogozin, vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, în cadrul unei întrevederi cu șeful Transnistriei, Evgheni Șevciuk, transmite 24h.MD, cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al liderului transnistrean.

Potrivit comunicatului, Dmitri Rogozin a menționat că delegația Guvernului FR a avut ieri, la Chișinău, întrevederi cu Guvernul Moldovei, format relativ recent, în cadrul cărora au fost abordate chestiunile privind relațiile bilaterale între FR și RM.

„Această temă pe acasă este elaborată, pregătită de partea rusească în Foaia de parcurs a acțiunilor, pe care Chișinăul urmează să le întreprindă, în primul rând, pentru ca noi să putem reveni la precedentul statut și pe rafturile magazinelor rusești să revină produsele moldovenești. Colegii noștri moldoveni și-ar dori să le facă. Și noi am stabilit un plan de acțiuni”, a specificat Dmitri Rogozin.

Potrivit lui, în septembrie va avea loc o altă întrevedere, în cadrul căreia Moldova va trebuie să demonstreze progresul obținut în acest sens.

Viceprim-ministrul FR nu a exclus faptul că la finele anului va avea loc o ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-rusești pentru cooperare economică, îndemnând partea transnistreană să delege un reprezentant în calitate de observator, așa cum a procedat anterior.