Sezonul de vânătoare a vulpilor începe în acest an pe 27 august şi se va încheia pe 26 februarie 2017. Vânatul este permis pe tot teritoriul ţării, cu excepţia ariilor protejate, iar limite la recoltare nu se impun. Preşedintele Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi, a declarat pentru IPN că vânătoarea de vulpi are loc concomitent cu cea de prepeliţe.

Potrivit lui Oleg Ciocoi, vânătoarea de vulpi nu este limitată pentru că populaţia de vulpi este de nouă-zece animale la o mie de hectare, în condiţiile în care densitatea oprimă este de una-două vulpi.

Vânătoarea este interzisă în rezervaţiile naturale, în localităţi şi la distanţe de până la 500 de metri de la acestea. În cazul municipiilor Chişinău şi Bălţi, vânătoarea este interzisă pe un perimetru de doi kilometri de la acestea.

 În perioada 24 septembrie-4 decembrie, este deschis sezonul la vânătoarea de mistreţi, însă doar în terenurile forestiere arendate. În Moldova sunt aproximativ 10 mii de hectare de terenuri arendate. „Terenurile sunt mici, arendaşii au ridicat suma de plată pentru un mistreţ până la 10-15 mii de lei”, a comunicat preşedintele Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor.Agenţia „Moldsilva” anunţă că se interzice vânatul la cerbi, căpriori, bursuci, iepuri, potârnichi, gâşte, raţe şi porumbei pe întreg sezonul de vânătoare în fondul ariilor naturale protejate de stat.

Pentru braconaj, legislaţia prevede despăgubire de zece mii de lei pentru cerb nobil, şapte mii de lei pentru cerb cu pete, cinci mii pentru căprior şi mistreţ, o mie pentru iepure de câmp şi fazan. În cazul în care suma prejudiciului cauzat depăşeşte patru mii de lei se intentează dosar penal.