Un locuitor al Capitalei în vârstă de 57 ani s-a adresat în seara zilei de 5 martie curent după ajutorul ofiţerilor de investigaţii ai sectorului Rîşcani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, comunicând că a fost agresat fizic în stradă şi deposedat de telefonul mobil de un necunoscut. Astfel, fiind examinate circumstanţele declarate de către victimă, poliţiştii au iniţiat acţiuni de investigaţii în vederea identificării şi reţinerii făptaşului.

În cadrul cercetărilor au fost depistate camerele de supraveghere care au surprins individul până la incident, ţinând de mână victima. Respectiv el a fost recunoscut de către bărbat, care a fost ulterior identificat şi reţinut la domiciliu. El s-a dovedit a fi în vârstă de 25 ani, anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale, fiind încătuşat şi reţinut pe un termen de 72 de ore. Individul şi-ar fi recunoscut vinovăţia iar telefonul mobil al victimei l-ar fi vândut unui amic la preţul de 20 lei.

Bănuitul se află în custodia Poliţiei Capitalei şi este cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

VIDEO