În contextul celei de a 16-a Reuniuni a Comitetului de Miniştri din cadrul Convenţiei privind Cooperarea Poliţienească în Europa de Sud-Est (CCP ESE), Secretarul de Stat, Mihail Beregoi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul de Interne al Muntenegrului, Mevludin Nuhodzic.

Astfel, Secretarul de Stat a adus mulțumiri actualului ministru privind cooperarea eficientă pe perioada exercitării Președinției în cadrul CCP ESE în format Trio: Macedonia, Republica Moldova și Muntenegru (iulie 2015-decembrie 2016).

Oficialii au purtat discuții privind parteneriatul durabil ce țin de măsurile comune întreprinse în vederea prevenirii și luptei împotriva criminalității  organizate transfrontaliere, traficului ilicit de droguri și  participarea constructivă în cadrul Platformei privind combaterea terorismului, lansată de Slovenia în cadrul Secretariatului CCP ESE, în anul 2014.

Totodată, în cadrul întrevederii bilaterale, Secretarul de Stat al MAI, Mihail Beregoi a transmis ministrului de Interne al Muntenegrului, Mevludin Nuhodzic scrisoarea oficială de felicitare semnată de ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, cu prilejul investirii sale în funcția de ministru.

La final, părțile au discutat despre negocierile bilaterale pe marginea proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Muntenegrului, privind cooperarea pe segmentul crimei organizate, în vederea încheierii acestuia pe perioada anului 2017.