În perioada 1 – 3 iunie 2016, la Tbilisi, Georgia are loc ceremonia dedicată celebrării Zilei Poliției din Georgia. La eveniment participă ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, comunică Democracy.MD.

În cadrul evenimentului a avut loc o întrevedere bilaterală cu omologul  său din  Georgia, Giorgi Mghebrishvili,  în vederea consolidării relațiilor bilaterale în domeniul afacerilor interne, precum și fixarea priorităților în cadrul Parteneriatului Estic.

Ministrul moldovean a apreciat extinderea colaborării, precum și interacțiunea cooperării reciproce pentru asigurarea securității cetățenilor, consolidarea luptei împotriva crimei organizate, ordinea publică, lupta împotriva migrației ilegale.

Părțile au menționat faptul că vectorul de integrare europeană a ambelor țări este o oportunitate în continuarea unui dialog constructiv moldo-georgian prin intermediul organizațiilor și inițiativelor regionale, cum ar fi Parteneriatul Estic, Procesul de la Praga, Procesul de la Budapesta, Parteneriatul de Mobilitate, GUAM, etc.

La reuniune, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a  garantat deschiderea către schimbul de experiență cu colegii din Georgia în realizarea procesului de liberalizare a regimului de vize.

Participarea la acest eveniment v-a aduce un aport enorm prin schimbul de experiențe și cele mai bune practici în domeniul de referință între state, combaterea criminalității organizate transnaționale, precum și în alte domenii de interes comun.

În cadrul evenimentului a fost semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul instruirii polițienești între Academia  „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Academia Ministerului Afacerilor Interne din Georgia.